Landsforeningen af VæreSteder

Publikationer

Publikationer

Vendepunkter

Bogen ”Vendepunkter – håbet for det udsatte Danmark” af forfatter Curt Sørensen, fortæller intet mindre end 26 personlige beretninger fra socialt udsatte mennesker, der har oplevet et vendepunkt i livet.

Bogen er en del af Landsforeningen af Væresteders kampagne, Den Gode Historie, og er et slag for den gensidige respekt og for betydningen af, at have positive forventninger til hinanden – uanset forhistorie.

Bogen indeholder lærerige beretninger fra bogens 26 hovedpersoner, fordi den indeholder viden om, hvad der skal til, for at socialt udsatte mennesker kan realisere det gode liv.

Om bogen siger sekretariatschef for Landsforeningen af Væresteder Cliff Kaltoft:

”Bogens hovedpersoner fortjener respekt og anerkendelse. Den gode historie findes faktisk. Lad os få nogle flere af den slags historier og frem for alt en langt, langt større opmærksomhed på, hvad der skal til for, at vi kan få nogle flere af dem”

Bogen kan bestilles her og koster 100 kr. pr. bog + forsendelse.

God læselyst DE SMÅ SKRIDTS METODE 2.0 - fokus på forandring

Med De Små Skridts Metode 2.0 operationaliseres tankerne i De Små Skridts Metode. Bogen tager over, hvor de oprindelige Små Skridts Metode slap, og præsenterer forskellige perspektiver på og værktøjer til forandringsarbejdet på og omkring væresteder.

Disse omfatter bl.a. begreber fra fremherskende nudging-tilgange samt det såkaldte forandringskompas, som er et dialogværktøj, der skal bidrage til synliggørelse af den enkelte brugers behov og motivationsgrad. På baggrund heraf kan værestedsbrugere og –medarbejdere i fællesskab udarbejde konkrete og individuelle anbefalinger og handlevejledninger med henblik på at fremme forandring for den enkelte. Bestil her